GASTROANTALYA '19

GastroAntalya Uluslararası Gastronomi Dünyası Yıldızları Buluşması Gastroantalya 21-24 Kasım tarihleri arasında “Turunçgiller” temasıyla Antalya EXPO Sergi Alanı'nda gerçekleşti. Kültür ve Turizm; Tarım ve Orman ile Milli Eğitim Bakanlıkları'nın destekleriyle;. Uluslararası platformda W.A.C.S (Dünya Şefler Birliği) ve Meditea (Meditea Akdeniz Kentleri Mutfak Birliği) destek verdiği Gastroantalya, APGAD (Antalya Pastacılar ve Genç Aşçılar Derneği) ile TASFED (Türkiye Aşçılar ve Şefler Federasyonu) girişimleriyle ve Karma Etkinlik Yönetimi tarafından düzenlenmiştir. 36 ülkeden, 700'e yakın yarışmacının katıldığı “Uluslararası Yemek Yarışmalarının” yanı sıra çeşitli konularda akademik oturumlar, mutfak atölyeleri, ünlü şeflerin katılımı söyleşiler yer aldı. Hazer Amani, Rafet İnce, Agnes Caso, Eyüp Kemal Sevinç, Dina Nikalaou, Stefano Marzetti, Ahmet Güzelyağdöken, Sırma Güven, Ebru Erke ve birçok chef, gurme ve akademisyen GastroAntalya 2019'da buluştu. Konularında uzman katılımcı konuşmacılarla Ustadan Çırağa- Babadan Oğula Antalya'nın Simgesel Lezzetleri, Türk-Rus Mutfağı Etkileşim ve Benzerlikleri, Turizm ve Yiyecek- İçecek Tesislerinde Hijyen ve İsraf ile Kaybolan Ekonomi, Antalya Narenciye yetiştiriciliğinin dünya üzerindeki yeri üzerine söyleşiler gerçekleşirken, ünlü şefler turunçgilleri mutfakta nasıl kullandıklarını workshoplarda uygulamalı olarak anlatıldı.

GASTROANTALYA '19

21-24 Kasım 2019' da 1.si düzenlenen Gastroantalya Expoda Misafirlerine kapılarını açtı.

Paneller, Fuar Alanı ve Yarışma alanı büyük ilgi topladı.

Neler Başardık?

Gastroantalya '19 Başarıları

  • 4 Gün Boyunca 17 Panel
  • 10.291 Ziyaretçi
  • 700' e Yakın Yarışmacı