Cazın doğduğu yer New Orleans-Loisiana ve Afro-Amerikan mutfaklarının hikâyeleri, Hilton Dalaman Sarıgerme Executive Şefi Tamer Özkan ve ekibinin ev sahipliğinde Ahmet Güzelyağdöken, dünyaca ünlü Spago-Los Angeles Şefi Yiğit Mirzaoğlu ve Gastro şef Hazer Amani'nin keyifli sohbetleriyle Hilton Dalaman misafirlerine anlatıldı. Bir akşam Mirzaoğlu'nun, bir akşam da Amani'nin dokunuşları ile caz müzik eşliğinde güzel bir akşam yemeğinde bu lezzetleri keşfettiler. Misafirler, aynı zamanda Afro Amerikan, Kızılderili, İspanyol ve Fransız etkisi taşıyan mutfağa dair püf noktaları uygulamalı workshoplar ile öğrenme fırsatı da yakaladılar.
Gastrojazz Weekend etkinlikleri kapsamında cazın ustaları Ferit Odman, Su İdil, Tolga Bilgin, Serdar Barçın, Eylül Ergül, Serkan Altınok, Turgut Alpbekoğlu, Enver Uraz Kıvaner, Ozan Musluoğlu misafirlere doyasıya müzik ziyafetleri yaşattılar.
Hilton Dalaman Sarıgerme, konuklarına her hafta sonu farklı konseptte etkinlik programları sunuyor. 3-6 Haziran tarihlerinde de Hilton Dalaman'da “Gastro Jazz Weekend” etkinliği gerçekleşti. “Gastro Jazz” temalı haftasonunda, konuklar cazın geçmişini ve kültürünü ustalarından dinlerken; kökenindeki mutfağın lezzetlerini uzman şeflerin ellerinden tatma fırsatı buldu.